Штап и шешир 2016.

28.2.2016. - Последње вечери фестивала, ОАП "Бранислав Нушић" из Малог Црнића, одиграло је представу "Ревизор", у част најбољег глумца. Ове године, у конкуренцији за најбољег глумца фестивала и добитника Миливојевог шешира били су: Бранко Кнежевић (Г. Милановац), Зорица Стевановић (Алексинац), Весна Рајковић (Пожаревац), Стефан Павловић (Крагујевац) и Андреј Пиповић (Београд).
По оцени стручног жирија најбољи глумац XII Аматерских глумачких свечаности је Андреј Пиповић (Театар 5, Београд) за улогу у представи Буба у уху. Поред главне награде, Миливојевог шешира, најбољи глумац фестивала награђен је пригодним поклонима пријатеља фестивала, Комерцијалне банке филијале Пожаревац. Фестивал је затворио директор Центра за културу Пожаревац и селектор г. Драги Ивић.


27.2.2016. - Последње такмичарске вечери пожаревачкој публици представио се Театар 5 из Београда са представом Буба у уху. Награду за сликовито креиран лик добио је Ђорђе Накић док је глумац вечери и добитник реплике Миливојевог штапа Андреј Пиповић.


 26.2.2016. - Четврте фестивалске вечери наступило је Академско позориште Студентског културног центра из Крагујевца, са представом Санаторијум. За сликовито приказани лик награђена је Јана Мијаиловић док је глумац вечери и добитник реплике Миливојевог штапа Стефан Павловић.


25.2.2016. - Треће фестивалске вечери наступило је Алексиначко аматерско позориште са представом "Покондирена тиква" по тексту Јована Стерије Поповића. За сликовито креирање лика наградјен је Виобран Голубовић док је глумица вечери и добитник штапа Зорица Стевановић.


24.2.2016. - Друге фестивалске вечери наступио је представник града домаћина фестивала, Позориште "Миливоје Живановић" Центра за културу Пожаревац са комадом Џозефа Кесерлинга "Арсеник и старе чипке" . Награду за сликовито креирање лика добио је Жељко Светомировић док је глумица вечери и добитница штапа Весна Рајковић. 


23.2.2016. - XII Аматерске глумачке свечаности "Миливојев штап и шешир" отворио је градоначелник Пожаревца г. Миомир Илић. Прве фестивалске вечери наступило је Милановачко позориште са Молијеровим Тартифом. Стручни жири је за сликовито креирање лика наградио Марију Тодоровић. Глумац вечери и добитник Миливојевог штапа је Бранко Кнежевић. 


14.1.2016. - Концерт Дуо Модерато 


 Страна 1 Страна 2 Страна 3

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3