Последњег дана ове тешке и суморне године стигле су нам лепе вести. Уместо по лошем, памтимо је по лепим стварима, по наградама и успесима свих секција Центра за културу а нарочито Драмског студија Центра за културу и Позоришта "Миливоје Живановић".

На управо завршеном 3. Међународном фестивалу дечијег драмског стваралаштва "Моравски цветић" у Трстенику Драмски студио Центра за културу Пожаревац је са представом "Миш Маус кућа хаус илити Мачак у чизмама" освојио следеће награде:

  • Најбоља представа по оцени дечијег жирија публике
  • Најбоља представа по оцени стручног жирија
  • Специјална награда за најбољу сценографију Борисав Стојиљковић
  • Специјална награда за најбоље светло Ведран Лукић

Нека нам и следећа година буде као 2020. али само по наградама које смо освојили.

У наставку текста прочитајте образложење жирија наведених награда:

"...И на крају, а заправо на почетку, НАЈБОЉА ПРЕДСТАВА 3. Међународног фестивала дечијег драмског стваралаштва „Моравски цветић“ у Трстенику додељује се Драмском студију Центра за културу Пожаревац, за представу „Миш маус кућа хаус илити Мачак у чизмама“, редитеља Драгише Косаре и Слободана Бобе Степића. Ово је представа коју једногласно проглашавамо најбољом представом. Нисмо могли да не издвојимо и специјалну награду за СВЕТЛО и СЦЕНУ Ведрану Лукићу и Борисаву Стојиљковићу који је и сценограф ове представе. Решење светла у простору, у сценографији, уз костиме, маске и лутке (са елементима позоришта сенки), у великој мери доприноси материјализацији редитељске идеје. „Миш маус кућа хаус илити Мачак у чизмама“ је изузетно маштовита представа, вишеслојне приче о уметности позоришта, о луткарству, о људима који свој сан и живот сањају у позоришту. Нежна, осећајна али весела и ведра у сјајном ритму и са посвећеним и уиграним глумцима ова представа прође зачас. Тужни што је тако брзо крај пожелимо одмах да је поново погледамо!..