Најбоља глумица 17. Аматерских глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир" и добитник "Миливојевог шешира је Бојана Урошевић, глумица Аматерског позоришта "Мирко Таталовић Ћира" из Нове Пазове, за улоге у представи "Све о женама" по тексту Мире Гаврана, у режији Александера Бака.

Награду је добитници уручио председник Скупштине града Пожаревца г. Предраг Мијатовић.

Присутнима се обратила и директорка Центра за културу Пожаревац гђа Галина Перић. Председница жирија гђа Весна Станковић прочитала је образложење овогодишње награде.

Образложење жирија:

Бојана Урошевић, млада глумица из Нове Пазове је добитница Миливојевог шешира, главне награде фестивала „Миливојев штап и шешир“, који се седамнаести пут одржао у Пожаревцу.

У комедији хрватског писца Мира Гаврана „Све о женама“ Бојана је показала свој раскошан таленат, играјући различите улоге, сваки пут уверљиво, правдајући своје поступке и реплике на сцени до последњег даха. Мењала је костиме, карактере, дијалекат, вешто, са лакоћом врхунског професионалца, поигравала се комичарским техникама и средствима далеко зрелијег глумца, него што сама има година.

Уз сјајне колегинице и сама је више блистала, од првог тренутка освојила публику и показала да међу аматерима има изванредних глумаца, који могу да стану раме уз раме са глумцима који су се за то годинама школовали.

Као публика се радујемо Бојаниним новим креацијама.

Жири 17. Фестивала „Миливојев штап и шешир“