АПРИЛ 2012.

17. ГЛУМАЧКЕ СВЕЧАНОСТИ "МИЛИВОЈЕ ЖИВАНОВИЋ"
02 - 07. АПРИЛ 2012.

Стручни жири фестивала:
- Г-ђа. Љиљана Тодоровић - редитељ
- Г-дин. Димитрије Јовановић - редитељ
- Г-дин. Бошко Милин - професор ФДУ и позоришни критичар 3. програма Радио Београда

Жири публике:
- Г-ђа. Милица Милосављевић - адвокат
- Г-ђа. Светлана Херман - проф. српског језика и књижевности у пензији
- Г-дин. Драгиша Живадиновић - глумац- аматер

- XVII Глумачке свечаности отвара градоначелник града Пожаревца г-дин. Миодраг Милосављевић. 
- Беседу о глумцу говори г-дин. Божидар Ђуровић, управник Народног позоришта Београд

07.04.2012. - Стручни жири 17. Глумачких свечаности ’’Миливоје Живановић’’ у саставу Љиљана Тодоровић, редитељ (председник жирија), Димитрије Јовановић, редитељ и Бошко Милин, професор ФДУ-а након пет одгледаних представа у званичној конкурницији донео је једногласно

Одлуку

Да се, статуета Миливоја Живановића, за најбоље глумачко остварење на фестивалу додели Предрагу Микију Манојловићу за глумачку креацију у представи КУМОВИ по тексту и у режији Душана Ковачевића у извођењу Звездара Театра из Београда

Образложење

Предраг Мики Манојловић улогу Милана, креирао је промишљеним и пробраним глумачким средствима, водећи лик од живог човека до метафоре, уз глумачку трансформацију својствену само врхунским мајсторима сцене.


ЖИРИ:

Љиљана Тодоровић, редитељ
Димитрије Јовановић, редитељ
Бошко Милин, професор ФДУ-а

У Пожаревцу, 07. априла 2012.


Костолац:

Уторак,3. април у 20.00
НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ БЕОГРАД
"НЕСПОРАЗУМ"
Вељко Мићуновић, Албер Ками
Играју : Љиљана Благојевић, Вања Ејдус, Марија Вицковић, Михаило Лађевац, Милан Гутовић

Четвртак, 5. април у 20.00
УСТАНОВА КУЛТУРЕ ВУК КАРАЏИЋ БЕОГРАД
"ПР или ПОТПУНО РАСУЛО"
 Режија: Егон Савин 
Играју: Борис Исаковић, Душанка Глид, Бранко Цвејић, Предраг Ејдус, Маша Дакић


Понедељак, 2. април - 19.30
Отварање изложбе плаката - Мали хол Центра за културу
"ГЛУМЦИ СУ СТИГЛИ"
аутор изложбе: Драги Ивић

Карте за фестивал у продаји од 19. марта


07.04.2012. - Последње вечери фестивала наступило је, ван конкуренције, Народно позориште Београд са представом"Важно је звати се Ернест". Након представе градоначелник Пожаревца г-дин. Миодраг Милосављевић, уручио је статуету Миливоја Живановића овогодишњем лауреату глумачких свечаности Предрагу Микију Манојловићу. Након доделе статуете председник жирија г-ђа Љиљана Тодоровић вратила је кључ града градоначелнику који је потом и званично прогласио 17. Глумачке свечаности завршеним. 

View the embedded image gallery online at:
http://czkpo.rs/index.php/xvii-2012#sigFreeId7de7be3875


 06.04.2012. - Пете такмичарске вечери, наступио је Атеље 212 са представом "Отац на службеном путу". Изузетна глумачка екипа, својом игром, у потпуности је заслужила аплауз пожаревачке публике, какав се дуго не памти.Жири публике је за најбољег глумца вечери прогласио Бранислава Трифуновића, док је стручни жири награду доделио Властимиру Ђузи Стојиљковићу.

View the embedded image gallery online at:
http://czkpo.rs/index.php/xvii-2012#sigFreeId5b78590019


 05.04.2012. - Звездара театар представила се пожаревачкој публици представом "Кумови" по тексту и у режији Душана Ковачевића. У представи су играли; Даница Максимовић, Предраг Мики Манојловић,Бранимир Брстина, Милица Михајловић и Радослав Миленковић. Четврти пут на овогодишњим свечаностима одлука стручног и жирија публике била је идентична, за најбољег глумца вечери проглашен је Предраг Мики Манојловић.

View the embedded image gallery online at:
http://czkpo.rs/index.php/xvii-2012#sigFreeId8bd2133a54


04.04.2012. - Треће вечери Глумачких свечаности, публици се представило Народно позориште из Београда са представом "Кањош Мацедоновић" у режији Виде Огњеновић.И овог пута стручни жири и жири публике донели су исту одлуку и за глумца вечери прогласили Игора Ђорђевића. 

View the embedded image gallery online at:
http://czkpo.rs/index.php/xvii-2012#sigFreeId34f9c96e88


03.04.2012. - Друге вечери Глумачких свечаности наступило је Београдско драмско позориште са представом "Доктор Д.", по тексту и у режији Горана Марковића. И овога пута стручни жири и жири публике донели су идентичну одлуку и прогласили за глумца вечери Драган Петровића Пелета. Извођењу представе присуствовао је и њен редитељ Горан Марковић, који је истакао да је ово сигурно њено најбоље извођење, и да за то велике заслуге има и одлична пожаревачка публика. 

View the embedded image gallery online at:
http://czkpo.rs/index.php/xvii-2012#sigFreeId36a43f6c53


02.04.2012. - Пред препуном салом Центра за културу и бројним угледним гостима, XVII Глумачке свечаности отворио је, беседом о глумцу, г-дин. Божидар Ђуровић. управник Народног позоришта Београд. 
- Градоначелник града Пожаревца, г-дин. Миодраг Милосављевић симболично је уручио кључ града председнику стручног жирија г-ђи.Љиљана Тодоровић.
Прва представа коју је пожаревачка публика видела била је "Није смрт бицикло (да ти га украду)", Југословенског драмског позоришта.
По оцени стручног жирија и жирија публике, најбољи глумац вечери је Војислав Брајовић

View the embedded image gallery online at:
http://czkpo.rs/index.php/xvii-2012#sigFreeIdeb08194b86


 02.04.2012. - Представници глумаца аматера положили су цвеће на бисту Миливоја Живановића, испред Центра за културу Пожаревац.Пред сам почетак Глумачких свечаности, у Холу Центра за културу, отворена је изложба плаката "Глумци су стигли", аутора Драгог Ивића. Изложбу су отворили помоћник директора г-дин. Бојан Гачевић и аутор изложбе.

View the embedded image gallery online at:
http://czkpo.rs/index.php/xvii-2012#sigFreeId8fc564b05d

 

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3