СЕДМA СМОТРА АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА
ПОДУНАВЉА И ПОМОРАВЉА
,,ЖИВКА МАТИЋ"
9 - 13. новембар 2014.

9. 11. - недеља
Отварање изложбе, 19.30
Изложба слика Едуард Анимаев


Седма смотра драмских аматера Подунавља и Поморавља ''Живка Матић''
Велика сала , 20 сати
АП ''Обилић'' Крњево
М. Фрејн : ''Иза кулиса'' 

10. 11. - понедељак
Велика сала , 20 сати
Седма смотра драмских аматера Подунавља и Поморавља ''Живка Матић''
ОАП ''Бранислав Нушић'', Мало Црниће
Р. Златан Дорић : ''Позориште у паланци'' 

11. 11. - уторак
Седма смотра драмских аматера Подунавља и Поморавља ''Живка Матић''
20 сати, велика сала
Позориште ''Кастелум'' Костолац
Б. Нушић - ''Ожалошћена породица'' 
12. 11. - среда
Велика сала , 20 сати
Седма смотра драмских аматера Подунавља и Поморавља ''Живка Матић''
АП ''Жанка Стокић'' , Велико Градиште
Радослав Павловић - ''Мала'' 

13. 11. - четвртак
18 сати, м. сала
Промоција стваралаштва Јасмине Јанковић 

Седма смотра драмских аматера Подунавља и Поморавља ''Живка Матић''
20 сати, в. сала
АП ''Бата Булић'' - Петровац на Млави
Д. Ковачевић''Балкански шпијун''
Проглашење победника и завршетак смотре 


Последње фестивалске вечери наступило је АП "Бата Булић" из Петровца на Млави са представом "Балкански шпијун". За глумицу вечери проглашена је Сузана Станковић. Глумац вечери је, по оцени жирија, био Добривоје Петровић Боња. Након проглашења најбољих последње такмичарске вечери, стручни жири је прогласио и најбољег глумца и глумицу фестивала као и најбољу представу, која ће бити одиграна на затварању 11. Глумачких свечаности "Миливојев штап и шешир".
Најбољи глумац Седме смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић" је Добривоје Петровић Боња из Петровца на Млави. За најбољу глумицу фестивала проглашена је Љиљана Милановић из ОАП "Бранислав Нушић" Мало Црниће. Најбоља представа фестивала је "Иза кулиса" АП "Обилић" из Крњева у режији Невене Ракочевић. Смотру је пригодном беседом затворио др Гордан Бојковић, помоћник градоначелника Града Пожаревца.  


АП "Жанка Стокић" из Великог Градишта представило се пожаревачкој публици представом "Мала", по тексту Радослава Павловића. Стручни жири је за глумицу вечери изабрао Марину Милићевић а за глумца вечери Мирка Јенића.   


 Треће фестивалске вечери наступило је позориште Кастелум из Костолца са представом "Госпођа министарка". Најбоља глумица вечери је Весна Љубисављевић која је тумачила лик Живке док је за глумца вечери проглашен Младен Деспотовић за улогу Чеде.  


 Друге вечери смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља посвећене нашој истакнутој глумици Живки Матић публика је уживала у представи „Позориште у паланци“, у извођењу Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Малог Црнића. За најбољег глумца вечери проглашен је Мирослав Милутиновић који је тумачио лик Гаврила. Најбоља глумица вечери је Љиљана Милановић која је тумачила лик Мице.  


Пре почетка Седме смотре драмских аматера Подунавља и Поморавља "Живка Матић", у организацији УЛС "Ђура Јакшић", Агенције "ЦОДЕX" и Центра за културу, отворена је изложба слика Едуарда Анимаева. Седму смотру драмских аматера отворио је начелник Браничевског округа г.дин Александар Ђокић. Прве фестивалске вечери наступило је Аматерско позориште "Обилић" из Крњева са представом "Иза кулиса", у режији Невене Ракочевић. Стручни жири, у саставу, мр Радомир Мирчић, Драган Фелдић и Душан Шукљевић, за најбољег глумца вечери прогласио је Предрага Живановића за улогу Фредија док је најбоља глумица вечери Светлана Пауновић, која је тумачила лик Доти.