Аматерско позориште „Миливоје Живановић“ нуди разноврсну репертоарску лепезу, укључујући и комаде класика попут Антона Павловича Чехова („Ујка Вања“). Запажене успехе у новијој историји овог позоришта забележиле су представе „Јесте ли ми род“,“Кидај од своје жене“, „Књига Друга“, „Живот је све што те снађе“, „Позив на погубљење“, „Ћелава певачица“, „Чекајући Годоа“, „Несрећа због нежног срца“, "Маратонци трче почасни круг", "Чудо у Шаргану", "Уморни".

* На YouTube каналу Центра за културу можете погледати снимке наших представа. 
  YouTube

* Фотографије са  гостовања Позоришта "Миливоје Живановић" у Сенти можете видети овде.

*Фотографије са гостовања представе "Идемо у лов" у Темишвару можете видети овде


 20.2.2020. - Позориште "Миливоје Живановић" Центра за културу Пожаревац

Небојша Ромчевић
УМОРНИ
режија: Фуад Табучић

играју: Бојан Николић, Наташа Роквић, Зоран Живковић, Валентино Ољача, Марија Вајнер, Нина Станковић, Марко Боршковић, Душан Радовановић

На фестивалу "Миливојев штап и шешир" 2020. године, Зоран Живковић је освојио Миливојев штап, као глумац вечери, док је за сликовито приказани лик награђен Бојан Николић.


 13.2.2019.

Љубомир Симовић

Чудо у Шаргану

режија Невена Ракочевић

сезона 2018/2019

Према оцени редитеља Драгана Остојића, селектора 13. Фестивала глумачких остварења у Лозници, глумци у овој представи доносе богату фреску људских судбина, које је подарио Љубомир Симовић. У осврту на ово позоришно остварење он указује да је редитељка успешно испричала да су и „Шарган“ и „чудо“ могући данас и да нас очекују, колико сутра. „Симовићеви ликови, у изведби глумаца пожаревачког позоришта, поново нас освајају својом трагиком, наивношћу и истином“, рекао је Остојић подсећајући на мисао Васка Попе о томе како „поезија постоји јер нешто није у реду у животу“ и износећи став да су актери „Чуда у Шаргану“ пружили театарским језиком пример таквог искуства поетског.

Од значајнијих награда издвајамо награду на Фестивалу глумачких остварења у Лозници, за најбољу епизодну улогу коју је добила Наташа Роквић за улогу Јагоде.

У представи играју: Снежана Мандрашевић, Марија Вајнер, Гордана Митић, Валентино Ољача, Душан Радовановић, Наташа Роквић, Зоран Живковић, Бојан Николић, Марко Бошковић, Горан Јовановић, Немања Павловски, Радомир Мирчић, Стефан Павловски, Марија Перић, Бојан Тасић, Никола Ђекић.

музичари: Зоран Миладиновић и Саша Грујић

музика: Илија Рајковић


 2018. - Жорж Фејдо, ИДЕМО У ЛОВ

р. Синиша Станковић

премијера 2018.

улоге: Дишотел - Зоран Живковић

Морисе - Валентино Ољача

Леонтина - Снежана Мандрашевић

Касањ - Синиша Станковић

Гђа Латур - Весна Рајковић

Бридоа - Душан Радовановић

Гонтран - Марко Бошковић Лека

Бабет - Анђела Илић

Полицајац 1 - Бојан Тасић

Полицајац 2 - Никола Ђекић 


 28.2.2017.  - Премијера представе "Маратонци трче почасни круг", по тексту Душана Ковачевића, у режији Саше Латиновића.
- На 11.Фестивалу глумачких остварења у Лозници, Валентино Ољача је проглашен за најбољег младог глумца док је Синиша Станковић добио награду за најбољу мушку епизодну улогу у представи "Маратонци трче почасни круг". 
- На 6. Републичком фестивалу "Брана Дамњановић" у Крњеву, награду за глумицу вечери добила је Марија Перић, док је глумац вечери Валентино Ољача. Валентино Ољача је проглашен и за најбољег глумца фестивала.
- На 14. фестивалу "Миливојев штап и шешир" награду за сликовито приказани лик добио је Синиша Станковић, док је глумац вечери и добитник реплике Миливојевог штапа Валентино Ољача, за улогу Мирка.
- На Смотри аматерских позоришта Браничевског округа у Костолцу, за најбољег глумца смотре проглашен је Жељко Светомировић.


 18.2.2016.  - Премијера "Арсеник и старе чипке", Џозефа Кесерлинга у режији Синише Станковића.


 29.1. - Премијера Чеховљевог комада „Ујка Вања“ у режији Невене Ракочевић и извођењу пожаревачког аматерског позоришта „Миливоје Живановић“, синоћ је довела у театар велики број Пожаревљана, те је велика сала била готово пуна. На дан рођења овог великог руског писца, 155 година од његовог рођења, пожаревачки глумци су на овај начин изразили своје поштовање Чеховљевог дела. Надахнуто и увежбано на сцени су своје ликове креирали: Радомир Мирчић, Марија Перић, Теа Пућо, Бојан Николић, Марија Вајнер, Синиша Станковић, Владислав Велковски, Весна Рајковић и Горан Јовановић.

Поздрављени громогласним дугим аплаузом публике, глумци су посебну почаст одали својој колегиници Весни Рајковић, која је у овом комаду играла и у сезони 1975-76. година, пре 40 година. Њој је поклон и речи захвалности упутио директор Центра за културу, Драги Ивић.

Лела Ликар
www.recnaroda.co.rs


 Прва премијера Позоришта „Миливоје Живановић“ у 2014. години, „Несрећа због нежнога срца“ у режији Невене Ракочевић, разгалила је пожаревачку публику, очигледно жељну смеха и комичних обрта. Жанровски водвиљ, настао из пера руског писца Владимира Сологуба, једноставан је комад о сентименталним мушкарцима и похлепним, малограђанским женама које користољубље и комодитет стављају испред емоција. Добар зналац позоришта, у скромности и части крхке Настасје Павловне (обећавајућа игра младе Сање Дејановић), препознаће пре самог емотивно недораслог Александра Златникова (Томислав Јелесијевић, млади глумац атрактивне појаве и силне енергије), његову „праву“, али покретач низа духовотих детаља и јесте младићева заљубљива природа и неселективна љубав према женама, без критичке дистанце и потребног опреза. Знатно опрезнији, а могло би се рећи и лукавији је његов отац Василиј Петрович, стари флерт-махер узбудљиве прошлости (Бојан Николић, са сигурном и већ изграђеном глумачком физиономијом), који ће намагарчити халапљиве торокуше, које осим што су у његовом сину виделе физички лепу прилику за своје кћери, атакују и на њихово богатство.

    Донедавни проблем малог броја квалитетних глумица у Позоришту „Миливоје Живановић“, изгледа да се решава доласком неких нових лица несумњивог глумачког потенцијала ( Марија Богдановић убедљива као Дарја Семјоновна, Марија Перић одлична као Катерина Ивановна ). Праве овације својом Аграфеном Кубиркином (најинтригантнији женски лик, обојен хумором и карикатуралношћу), неписменом а тако жељном уласка у свет високог, образованог друштва, изазива Невена Ракочевић, доневши је на супериоран начин. У осталим ролама, на нивоу постављених задатака играју Катарина Ђурић ( њена Марија Петровна је симпатичан допринос збрци коју девојке изазивају у глави и срцу младог Златникова), Владислав Велковски и Катарина Јаношевић.

текст: Горан Јовановић


 Дани посвећени четрдесетогодишњици континуираног рада Градског аматерског позоришта завршени су 13.12. премијером представе "Чекајући Годоа". За четири дана одиграно је исто толико представа из репертоара позоришта које данас носи име прослављеног српског глумца Миливоја Живановића.


 27.03.2012. -  Позориште "Миливоје Живановић" изводећи представу "Ћелава певачица", по тексту Ежена Јонеска и у режији Владислава Велковског, имало је прилику да у инспиративном простору Велике сале СКЦ-а Београд, кореспондира на сјајан начин са пробирљивом београдском публиком.
На Светски Дан позоришта глумци; Горан Јовановић, Анита Николић, Бојан Николић,Ивана Живковић, Владислав Велковски,Сања Ђорђевић, Синиша Станковић, Душан Арсић, ободрени интеракцијом коју су од првог минута остварили са публиком истанчаног укуса, приуштили су и себи и посетиоцима праву позоришну магију.  


 11.2.2011. - Пред препуном салом Центра за културу изведена је премијера представе "Позив на погубљење".