У оквиру Центра за културу Пожаревац делује неколико самосталних секција:

Велика сцена

Аматерско позориште „Миливоје Живановић“ нуди разноврсну репертоарску лепезу, укључујући и комаде класика попут Антона Павловича Чехова („Ујка Вања“). Запажене успехе у новијој историји овог позоришта забележиле су представе „Јесте ли ми род“,“Кидај од своје жене“, „Књига Друга“, „Живот је све што те снађе“, „Позив на погубљење“, „Ћелава певачица“, „Чекајући Годоа“, „Несрећа због нежног срца“.

Мала сцена

На Малој сцени нашег позоришта родиле су се неке изузетно занимљиве и радо гледане представе као што су „Птиц и птица“, „Брачна игра“, Без поговора“, као и монодраме „Док бејах мртав“ „Глумац је глумац је глумац“, „Одбрана Сократова и смрт“.

Луткарска сцена

На овој сцени родиле су се многе представе захваљујући великом зналцу и заљубљенику у луткарску уметност, г-дину Саву Џинкићу, који је недавно преминуо. Њему у славу крајем 2014. премијерно је изведена представа „Несташлуци мале принцезе“. Једна од омиљених код публике је и представа „Мачак у чизмама“.

Омладинска сцена

У креативном споју са искуснијим глумцима, млади таленти доминирају овом сценом. Тренутно су на овој сцени актуелне представе „Царево ново одело“, „Три турбо прасета, „Пепељуга“.

Дечија сцена

Најмлађи глумци исказали су своје умеће у представама које су биле продукт рада у Школи глуме: „Вилинска шума“, „Баба Јелина клупа“, „Успавана лепотица“, Јежева кућица“, „Пепељуга“, „Звончићи звоне“. Најновија на овој сцени је представа „Лепотица и звер“.