12. јануар у 20 сати, Велика сала ЦЗК Пожаревац

Премијера

Позориште "Миливоје Живановић" Центра за културу Пожаревац

"ЛУДА ТРОЈА У СТОТИНУ БОЈА"

Текст: Д.М. Ларсон

Адаптација и режија: Тијана Бајић

Шта се згоди када краљу Менелају украде жену лепи Парис? Хоће ли успети да је врати? Да ли му је довољна помоћ његовог брата Агамемнона, потомка славнијех јунака са црногорскијех брда, Одисеја који се константно прави луд и хоће да иде кући, у долину Велике Мораве, одакле потиче, да ли ће силна Спартанска војска успети у намери да поврате Хелену? Хоће ли нејака Троја издржати? Да ли је читава збрка неслана шала богова са Олимпа?


Још једна изванредна представа из кухиње нашег Драмског студија, "Нушине једночинке" у адаптацији и режији Слободана Бобе Степића. Наши млади глумци припремили су једночинке: Мува, Кијавица, Под старост, Код адвоката и То исто, детто. У једночинкама су наступили: Лука Младеновић, Богдан Станковић, Емина Стојановић, Катарина Петровић, Димитрије Канђолас, Нина Плавшић, Милош Мијајловић, Јана Васић, Стефан Милојевић и Теодора Вујовић и својом игром одушевили публику. 


 У креативном споју са искуснијим глумцима, млади таленти доминирају овом сценом. Тренутно су на овој сцени актуелне представе "Снежана и седам патуљака", „Царево ново одело“, „Три турбо прасета, „Пепељуга“.


Снежана и седам патуљака - Премијера 26.12.2015.

режија Радомир Ђорђевић

Фотографије са премијере можете видети овде


ПЕПЕЉУГА - Премијера, 18.12.2014.
Нова представа омладинске сцене Позоришта "Миливоје Живановић" у режији Радомира Ђорђевића.
Играју: Марија Перић, Дејан Милошевић, Владислав Велковски, Снежана Мандрашевић, Зоран Живковић, Илија Јацановић, Сања Дејановић, Милица Живановић, Јелена Милошевић
Костими: Тина Лепосавић, сценографија: Мирко Маринковић, музика: Влада Велковски-Ведран Лукић

 


27.3.2014.год. премијерно је изведена представа “Три турбо прасета“, према тексту Драгог Ивића (изворно, текст је имао луткарску верзију у нашем позоришту), у режији Марије Копун. Рађена у форми рок мјузикл бајке, представа је приличан жанровски искорак за продукцију Позоришта „Миливоје Живановић“, а композиторски удео Бранка Пражића (такође и асистент режије) имао је високе домете. Пред око 400 посетилаца „Три турбо прасета“ наишла сиу на добар пријем, а млади глумци, носиоци Омладинске сцене нашег Позоришта, Немања Васовић, Филип Бараћ, Сања Дејановић, Урош Ђорговски и Огњен Јелисавац, доживели су овације. 


ЦАРЕВО НОВО ОДЕЛО - Премијера 24.12.2013.

   Велики број деце и њихових родитеља, као и остали љубитељи позоришта, сведочили су синоћ одличној игри глумаца на премијерном извођењу представе „Царево ново одело“ у режији Радомира Ђорђевића. Као што је више пута истакао Драги Ивић, директор Центра за културу Пожаревац, циљ раније као и актуелне сарадње са редитељем Ђорђевићем, био је да се ради по моделу Позоришта „Бошко Буха“, то јест да одрасли глумци играју за децу. Искусни глумци Дејан Милошевић (Цар Себастиан) и Снежана Мандрашевић (Рафаела) у споју са младалачким полетом, свежином и енергијом Владислава Велковског (Пјер), Милице Живановић (Есперанца), Сање Дејановић (наратор) и Немање Васовића ( Први министар), приуштио је публици изузетан доживљај.
Горан Јовановић