У креативном споју са искуснијим глумцима, млади таленти доминирају овом сценом. Тренутно су на овој сцени актуелне представе "Снежана и седам патуљака", „Царево ново одело“, „Три турбо прасета, „Пепељуга“.


Снежана и седам патуљака - Премијера 26.12.2015.

режија Радомир Ђорђевић

Фотографије са премијере можете видети овде


ПЕПЕЉУГА - Премијера, 18.12.2014.
Нова представа омладинске сцене Позоришта "Миливоје Живановић" у режији Радомира Ђорђевића.
Играју: Марија Перић, Дејан Милошевић, Владислав Велковски, Снежана Мандрашевић, Зоран Живковић, Илија Јацановић, Сања Дејановић, Милица Живановић, Јелена Милошевић
Костими: Тина Лепосавић, сценографија: Мирко Маринковић, музика: Влада Велковски-Ведран Лукић

 


27.3.2014.год. премијерно је изведена представа “Три турбо прасета“, према тексту Драгог Ивића (изворно, текст је имао луткарску верзију у нашем позоришту), у режији Марије Копун. Рађена у форми рок мјузикл бајке, представа је приличан жанровски искорак за продукцију Позоришта „Миливоје Живановић“, а композиторски удео Бранка Пражића (такође и асистент режије) имао је високе домете. Пред око 400 посетилаца „Три турбо прасета“ наишла сиу на добар пријем, а млади глумци, носиоци Омладинске сцене нашег Позоришта, Немања Васовић, Филип Бараћ, Сања Дејановић, Урош Ђорговски и Огњен Јелисавац, доживели су овације. 


ЦАРЕВО НОВО ОДЕЛО - Премијера 24.12.2013.

   Велики број деце и њихових родитеља, као и остали љубитељи позоришта, сведочили су синоћ одличној игри глумаца на премијерном извођењу представе „Царево ново одело“ у режији Радомира Ђорђевића. Као што је више пута истакао Драги Ивић, директор Центра за културу Пожаревац, циљ раније као и актуелне сарадње са редитељем Ђорђевићем, био је да се ради по моделу Позоришта „Бошко Буха“, то јест да одрасли глумци играју за децу. Искусни глумци Дејан Милошевић (Цар Себастиан) и Снежана Мандрашевић (Рафаела) у споју са младалачким полетом, свежином и енергијом Владислава Велковског (Пјер), Милице Живановић (Есперанца), Сање Дејановић (наратор) и Немање Васовића ( Први министар), приуштио је публици изузетан доживљај.
Горан Јовановић