МАЛА СЦЕНА

На Малој сцени нашег позоришта родиле су се неке изузетно занимљиве и радо гледане представе као што су „Птиц и птица“, „Брачна игра“, Без поговора“, као и монодраме „Док бејах мртав“ „Глумац је глумац је глумац“, „Одбрана Сократова и смрт“.


 БЕЗ ПОГОВОРА

 У само 45 дана Позориште „Миливоје Живановић“ имало је 4 премијере! 
Најновија, „БЕЗ ПОГОВОРА“ по тексту Харолда Пинтера, у крими кључу и оденута у рухо црне комедије, занимљив је допринос жанровској разноврсности и репертоарској лепези Центра за културу Пожаревац.
Редитељ Радиша Јевремовић – Раче (потписник одличних представа „Крчма на главном друму“ и „Траг људских зуба“), представио се након много година и као глумац, тумачећи искусног, прекаљеног Бена. Његов партнер је разиграни Владислав Велковски, који уверљиво доноси нервозног, морално запитаног Гаса. Они су професионалне убице које свој „празни ход“, до следећег смакнућа, проводе у соби неког зачудног хотела, гложећи се у атмосфери стрепње и очекивања и око најбаналнијих детаља. Представа занимљивог штимунга и интригантних обрта. Прва реприза заказана је за 6.март 2014.

Горан Јовановић 


 17.12.2013. - Премијера монодраме "Одбрана Сократова и смрт", Позоришта "Миливоје Живановић" у извођењу Владислава Велковског. 
Млади глумац Позоришта „Миливоје Живановић“, Владислав Велковски, у року од само две године заинтригирао је публику успешним извођењем чак три монодраме.
Након представа „Док бејах мртав“ и „Глумац је глумац је глумац“, Велковски се храбро упустио у тумачење лика Сократа из Платоновог дела „Одбрана Сократова и смрт“ и, по реакцијама публике на премијери, тај тежак задатак успешно изнео глумачки и редитељски.


 08.05.2012. - Позориште "Миливоје Живановић" извело је премијерно представу "Птиц и птица", према тексту Слободана Стојановића а у режији Синише Станковића (асистент редитеља: Снежана Мандрашевић). Изузетно захтеван према глумцима - јер двоје глумаца играју чак по четири лика - овај комад, којим доминирају елегичност Чехова, мудрост Андрића и топлина Стојановића, пружио је Снежани Мандрашевић и Синиши Станковићу могућност за високе глумачке домете. Њихове блиставе креације публика је здушно поздравила.
Г.Јовановић


 21.12.2011. - Млади глумац Позоришта "Миливоје Живановић", Владислав Велковски, са само деветнаест година ухватио се у коштац са комплексним и вишеслојним текстом Леле Ликар "Док бејах мртав" и изнео монодраму са великим успехом, уз редитељску подршку ауторке. Млади глумац је добио сјајну подршку публике за интерпретацију лика заљубљеног сликара Ивана Петровића. Мала сала Центра за културу била је испуњена до последњег места.
Горан Јовановић