Оркестар "Гвардија" је основао град Пожаревац у августу 2016. године под окриљем Центра за културу.

Чланови оркестра су професори из музичке школе "Стеван Мокрањац" из Пожаревца, талентовани ученици школе и дипломирани уметници из Београда. 
Циљ деловања оркестра јесте подизање културе на један нови ниво модерним приступом класичној музици, анимирање младих и старих да је слушају и уживају у музицирању својих суграђана.

Оркестром руководи Теодора Димитријевић.

fb logoФејсбук страница Оркестра "Гвардија"

13.1.2020.  - Дочек Православне Нове 2020. године са нама


 29.12.2019. - Концерт за децу
Са задовољством одсвирасмо концерт за наше најмлађе у недељу, 29.12.2019.год. у 12 сати. И сами смо на тренутак замислили да смо деца, смејали се и уживали свирајући "Ишли смо у Африку", "На слово, на слово", "Звончићи"...фото: Бојан Николић


 28.11.2019. - Гостовање оркестра у Бечу

Оркестар "Гвардија" је био гост на Свечаном Годишњем Концерту Оркестра А:Музика из Беча у организацији Удружења А:Култура из Беча. По доласку смо имали пријем код амбасадора Србије у Бечу а потом, како су текле припреме за концерт као и сам концерт и какви су били утисци после концерта, видећете на следећим сликама које смо издвојили за вас Уживо је концерт преносио радио ртс1.


 21.7.2018. - 300 година од потписивања Пожаревачког мира. 

Наступ оркестра "Гвардија" поводом овако важног датума за европску историју и историју нашег града. Било нам је задовољство!

фото: Бојан Николић


 фото: Михајло Радисављевић