Књижевни клуб “Браничево”, основан је 2013. године. Клуб делује у оквиру Центра за културу Пожаревац. Књижевни клуб чине писци са територије браничевског округа. Клуб функционише као слободна и отворена асоцијација за све заинтересоване који имају жеље и воље, да узму учешћа у раду овакве књижевне асоцијације.

Књижевни клуб “Браничево” је у току 2014. године објавио зборник радова својих чланова са насловом “Белег”. Клуб организује књижевне вечери својих чланова и активно помаже и промовише њихова књижевна настојања.


 buncanje30.9.2015. - Миодрагу Лазаревићу "Златна сова" за роман "Бунцање" - Књижевник из Пожаревца и члан књижевног клуба "Браничево", Миодраг Лазаревић је на конкурсу Завода за уџбеника и наставна средства Републике Српске, за најбољи необјављени роман, освојио књижевну награду "Златна сова" за роман "Бунцање".

 

 

 

 

 

 


* 10.јун 2015. год. - Чланови књижевног клуба Браничево учествовали су на  54. Ђуриним данима - Липарске вечери у Српској Црњи.


Чланови књижевног клуба “Браничево”:

Варадина Обрадовић

Славка Јанковић

Радославка Пејић

Љубисав Грујић

Андријана Николић

Драшко Грујић

Сашка Вељановска

Миодраг Лазаревић

Александра Петровић

Горан Јовановић

Тања Адамовић

Марина Васић

Драгиша Живадиновић

Лела Ликар

Живојка Жујкић

Зорица Михајловић

Иван Милош

Софија Вељковић-Николић                   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Божена Маринковић

Златија Радовановић