ШЕСТИ СУСРЕТИ АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА  ПОДУНАВЉА И ПОМОРАВЉА ,,ЖИВКА МАТИЋ"
21 - 24. јануар 2013.

24.01.2013. - Последње вечери фестивала наступило је Општинско аматерско позориште "Бранислав Нушић", Центра за културу Мало Црниће са представом "Урнебесна трагедија". За глумицу вечери изабрана је Драгана Костић за улогу Руже, док је глумац вечери Зоран Живковић за улогу Косте.
Стручни жири је за најбољу глумицу Шесте смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић" изабрао Невену Ракочевић за улогу Бланш у представи "Трамвај звани жеља" позоришта Креативни хаос из Смедерева. 
Најбољи глумац смотре је Небојша Милосављевић који је тумачио улогу Стеве у представи "Живот у тесним ципелама" Дома културе Старо Село и Дома културе Крушево.
Најбоља представа шесте смотре Поморавља и Подунавља "Живка Матић" је "Трамвај звани жеља" позоришта Креативни хаос из Смедерева, у режији Невене Ракочевић. Позориште Креативни хаос одиграће ову представу на предстојећим сусретима варошких позориште "Миливојев штап и шешир" на завршној вечери фестивала,у част победника.


23.01.2013. - Треће вечери Шесте смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља наступило је позориште КУД ''Обилић'' из Крњева, са представом "Мирандолина".
Стручни жири је за глумицу вечери прогласио Светлану Пауновић у улози Мирандолине, док је глумац вечери Предраг Живановић, који је тумачио лик Витеза.


22.01.2013. - Друге вечери Шесте смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља наступило је позориште Дома културе ''Влада Марјановић'' из Старог Села,Драмски студио ''Маска'' и Дом културе Крушево. Стручни жири је за глумицу вечери прогласио Јелену Стојадиновић у улози Злате, док је глумац вечери Небојша Милосављевић, који је тумачио лик Стеве. 


21.01.2013. - Шесту смотру драмских аматера Поморавља и Подунавља отворио је пригодном беседом г-дин. Јовица Тошковић, редитељ и глумац позоришта "Миливоје Живановић". Позориште "Креативни хаос" из Смедерева одиграло је, на отварању, комад Тенеси Вилијамса "Трамвај звани жеља". Стручни жири је за глумицу вечери прогласио Невену Ракочевић у улози Бланш, док је глумац вечери Милош Живковић, који је тумачио лик Стенлија.