24.1.2012.- Последње вечери Смотре наступило је аматерско позориште "Жанка Стокић" из Великог Градишта са представом "Сумњиво лице". За најбољег глумца вечери проглашен је Мирко Јенић, док је најбоља глумица вечери Марина Милићевић.Ово двоје глумаца ушло је у конкуренцију, заједно са осталим најбољим глумцима и глумицама претходних вечери, за главне награде фестивала.

За најбољу глумицу Пете смотре драмских аматера Подунавља и Поморавља проглашена је Катарина Глигоријевић из Аматерског позоришта Крњево. Најбољи глумац смотре је Мирко Јенић из Аматерског позоришта "Жанка Стокић" из Великог Градишта, док је најбоља представа "Љубав на сеоски начин", КУД "Обилић" из Крњева. Ова представа биће изведена на завршној вечери Осмих сусрета варошких позоришта "Миливојев штап и шешир", крајем фебруара ове године.  


23.1.2012. - Треће вечери Смотре драмских аматера, пожаревачкој публици се представио изузетан глумачки ансамбл аматерског позоришта из Крњева.Млади глумци овог позоришта одиграли су представу "Љубав на сеоски начин". За најбољу глумицу вечери проглашена је Катарина Глигоријевић, док је најбољи глумац вечери Горан Лекић. 


22.1.2012. - Друге вечери Пете смотре драмских аматера "Живка Матић", одиграна је представа "Народни посланик" Б. Нушића, у режији Драгослава Шиље Тодоровића, у извођењу Општинског аматерског позоришта "Бранислав Нушић"из Малог Црнића. За најбољег глумца вечери проглашен је Мирослав Митровић, док је најбоља глумица Љиљана Милановић.


21.1.2012. - Г-дин. Драги Ивић, главни организатор и селектор отворио је пригодним говором, Пету смотру драмских аматера Подунавља и Поморавља. Прве вечери пожаревачкој публици представило се Позориште Цастеллум из Костолца са представом "Како сам поново постао нормалан", по тексту Слободана Симића и у режији Ненада Деспотовића. Стручни жири  у саставу:

- Светлана Херман, професор српског језика и књижевности у пензији,
- Славиша Радовановић, проф. француског језика и књижевности, писац, редитељ и глумац,
- Бојан Николић, амат. глумац позоришта "Миливоје Живановић", представник Центра за културује за најбољег глумца вечери прогласио Дејана Милошевића. Најбоља глумица вечери је Милица Деспотовић.