21 - 26.II 2013.

26.2.2013. -  Последње фестивалске вечери, у част победника, наступило је смедеревско позориште "Креативни хаос" са представом "Трамвај звани жеља", у режији Невене Ракочевић. 
Жири у саставу г-ђа. Весна Џино,проф.,г-ђа.Ивана Гавран, дипл.продуцент и г-дин.Благоје Савовић, глумац позоришта "Миливоје Живановић одлучио је да је најбољи глумац девете смотре драмских аматера Србије "Миливојев штап и шешир", г-ђа. Горанка Калембер Лучић, глумица градског позоришта "Абрашевић" из Ваљева. Она је тумачила улогу Љиље у представи "Кафаница,судница,лудница". 


25.2.2013. - Пете вечери фестивала наступило је домаће позориште "Миливоје Живановић" са представом "Чекајући Годоа". Награду за сликовито приказани лик добио је Бојан Николић док је глумац вечери и добитник штапа Радиша Гвоздић. 


 24.2.2013. -Четврте вечери фестивала наступило је Рачанско позориште Културног Центра ''Радоје Домановић'' - Рача Крагујевачка. Ко о чему - Нушић о нашим тренутним проблемима, вечито актуелан. Разигран, изванредан ансамбл Раче Крагујевачке доказује да из мале вароши може стићи велико позориште. Специјалну награду жирија за сликовито приказан лик добио је Урош Петровић за улогу Чеде. Награда за најбољу глумачку креацију вечери додељена је Горици Милојевић за улогу Живке министарке.


23.2.2013. -Треће вечери фестивала пожаревачкој публици представио се театар Арт Лигнум из Београда са представом Прича са западне стране.Чувени мјузикл са Бродвеја преточен је у дорћолску причу и сукоб ''гробара'' и ''делија''. Специјалну награду за сликовито представљење лика добио је Дамир Мујовић за улогу Тонија.
Награда за најбољу глумачку креацију вечери додељена је Тинки Миладиновић за улогу Марије. 


22.2.2013. -Синоћ су нашом сценом надмоћно господарили глумци позоришта ''Абрашевић'' Ваљево. Пословично педантна, прецизна и стрпљива режија Мирослава Ћише Трифуновића резултирала је изванредном комуникацијом гледалишта и ансамбла. Брана Црнчевић полако постаје Домановић нашега доба јер - ко о чему, Домановић и Црнчевић о нашим ''тренутним'' тешкоћама. Невероватно актуелне поруке нашле су у искусном ансамблу, али и у посвећеној публици, изванредну прилику да поново оживе на сцени, онако како је то годинама бивало у позоришту ''Атеље 212''. Била је то, по свему судећи, једна од најбољих аматерских (и не само аматерских) представа које су икада одигране на великој сцени Центра за културу Пожаревац. 
У изванредном, хомогеном, распеваном и разиграном ансамблу ,потпомогнутом надахнутим и сценски прилагођеним оркестром, издвојили су се Горанка Калембер Лучић (у улози Љиље) и Бранко Антонић (Мото). Горанка је добила реплику штапа и шансу да се крунише Миливојевим шеширом, а Бранко је награђен за сликовиту креацију свога лика. Још једном - све честитке и захвалност за прави, истински, позоришни доживљај који су нам поклонили Ваљевци, глумци од соја и нерва. Честитамо! 


22.2.2013. - Синоћ је у великој сали Центра за културу Пожаревац свечано започет фестивал ''Миливојев штап и шешир'', аматерске глумачке свечаности. Девете сусрете варошких позоришта Србије свечано је отворио г. Миомир Илић, градоначелник Пожаревца. 
Први су се пожаревачкој публици представили њени стари знанци - глумци позоришта ''Хранислав Драгутиновић'', Културног центра ''Радивој Увалић'' Прокупље. Они су приказали представу ''Ратко и Јулијана'', маштовити колоплет сценских асоцијација на Шекспира и Нушића.
У зрелој и хомогеној екипи издвојили су се Мирољуб Мировић-Фацир који је награђен за сликовито креирање лика Јеротија и Небојша Миленковић-Јумба за креацију лика Аврама Отела. Он је добитник награде вечери и ушао је у конкуренцију за главну награду фестивала.