26.02.2012. - Последње вечери фестивала КУД "Обилић" - Аматерско позориште Крњево, извело је представу "Љубав на сеоски начин", у част победника. Након представе, стручни жири је саопштио  своју одлуку: "Најбољи глумац Осмих сусрета драмских аматера "Миливојев штап и шешир" је Александар Тадић, из позоришта ”Раша Плаовић” са Уба." Он је награду заслужио тумачећи лик Радована у представи "ХЕРОЈИ".Најбољи међу најбољима, добио је као награду Миливојев шешир, те је тако комплетирао награду са претходно добијеним штапом.  


25.02.2012. - Пете вечери фестивала наступило је Аматерско позориште Центра за културу Ковин, са представом "Мирандолина". Награду за сликовито представљање лика  добила је ГорданаРатковић за улогу Мирандолине. Најбољи глумац вечери и добитник штапа и знамења је Љубомир Радовић за улогу Маркиза од Форлипополија. 



24.02.2012. - Четврте вечери фестивала наступило је позориште Дома културе ”Радивој Увалић-Бата” из Прокупља, са представом "Српска драма". Награду за сликовито представљање лика  добио је Срђан Живковић Сиђа за улогу Вукашина Катунца. Најбољи глумац вечери и добитник штапа и знамења је Мрољуб Мировић Фацир за улогу Обрада Срећковића. 


23.02.2012. - Треће вечери фестивала пред пожаревачком публиком наступило је  Позориште ”Раша Плаовић” саУба, са представом "Хероји". Награду за сликовито представљање лика  добио је Милан Марковић за улогу Михајла. Најбољи глумац вечери и добитник штапа и знамења је Александар Тадић за улогу Радована.



22.02.2012. - Друге вечери фестивала пред пожаревачком публиком наступило је  Аматерско позориште КРУШКА из Крушевца, са представом "Тамна је ноћ". Награду за сликовито представљање лика Манојла Сувајца добио је Марко Павловић. Најбољи глумац вечери и добитник штапа и знамења је Валентина Антић за улогу Косаре Ашкерц.


 21.02.2012. - Почеле Осме аматерске глумачке свечаности "Миливојев штап и шешир" - Сусрети варошких позоришта Србије

Реч селектора:
"Колико год да смо искусни у организацији фестивала, увек постоји тај фини набој и трема која нас држи у повишеној тензији. Фестивал стварно јесте за нас и позоришни и културни празник. У техничко-организационом смислу припреме за фестивал текле су одлично, почевши од вишемесечног селектовања па до завршних припрема. Природа нам је покварила рачун па нисмо могли да рачунамо са пласманом по школама (практично месец дана школе нису радиле, а почеле су да раде дан пре почетка фестивала), али - све у свему, ако се по јутру дан познаје, онда ће све бити како ваља.. ."
Драги Ивић
На отварању фестивала наступило је Позориште "Миливоје Живановић" из Пожаревца са представом "Ћелава певачица". Награду за сликовито представљање лика госпође Мартин добила је млада Ивана Живковић. Најбољи глумац вечери и добитник штапа и знамења је Бојан Николић за улогу господина Мартина.