6.4.2017. - Завршно вече фестивала започело је представом Звездара театра "Пасивно пушење", у част победника. Након завршетка представе на сцену је изашао стручни жири на челу са Михајлом Мишом Јанкетићем који је добио вишеминутни аплауз и овације пожаревачке публике. По оцени стручног жирија најбоља глумица фестивала и добитник статуете Миливоја Живановића је Хана Селимовић која је тумачила улогу Саше у представи "Иванов", Народног позоришта Београд. Награду је уручио градоначелник Града Пожаревца г. Бане Спасовић. У име Комерцијалне банке награду, ручни сат, доделила је гђа Данијела Костић Тодић, директор Филијале Пожаревац. Гђа Ана Софреновић вратила је Кључа града г. Спасовићу уз речи захвалности публици и грађанима Пожаревца. 


5.4.2017. - Последње такмичарско вече, Атеље 212 и овације публике глумцима представе "Мрешћење шарана". Жири публике награду је доделио Ненаду Јездићу док је стручни жири за најбољу прогласио Христину Поповић. Последње вечери фестивала, у част победника, Звездара театар ће извести представу "Пасивно пушење". У конкуренцији за главну награду фестивала су:Сена Ђоровић, Хана Селимовић, Мирјана Карановић, Борис Исаковић и Христина Поповић. 


4.4.2017. - Југословенско драмско позориште у коме је и Миливоје Живановић провео већи део свог радног века, извело је драму "Под жрвњем" у режији Егона Савина. Жири публике је награду за глумицу вечери доделио Анити Манчић, док је стручни жири за најбољег прогласио Бориса Исаковића који је тумачио две улоге, Стевана Савића и Тодора Ивковића. 


3.4.2017. - Треће фестивалске вечери пожаревачка публика је имала прилику да погледа драму Хенрика Ибзена "Авети" у копродукцији Битеф театра, Будва Град Театра, МЕСС Сарајево и Хартефакт Фонда. По први пут ове године жири публике и стручни жири су донели истоветну одлуку и за глумицу вечери прогласили су Мирјану Карановић, која је тумачила улогу госпође Алвинг. 


2.4.2017. - Друге фестивалске вечери пожаревачкој публици представило се Народно позориште Београд са представом "ИВАНОВ" у режији Татјане Мандић Ригонат. Жири публике је за глумца вечери прогласио Банета Видаковића за улогу Лебедева. Стручни жири је награду за глумца вечери доделио Хани Селимовић за улогу Саше.

У преподневним сатима, делегација Центра за културу и Позоришта "Миливоје Живановић" је испред Центра за културу положила цвеће на бисту Миливоја Живановића а након тога је, у Алеји великана на Новом гробљу у Београду, заједно са члановима породице и драмским уметницима Лепомиром Ивковићем и Бошком Пулетићем, положила цвеће на његов гроб. 


1.4.2016. -  XXII Глумачке свечаности отворио је градоначелник Пожаревца г. Бане Спасовић, који је потом предао кључ града председници стручног жирија гђи Ани Софреновић . Беседу о глумцу говорила је гђа Светлана Бојковић. Прве фестивалске вечери наступило је Народно позориште из Београда са представом "Народна драма" у режији Бојане Лазић. Награду жирија публике добиo је Иван Марковић за улогу Милана . По оцени стручног жирија глумица вечери је Сена Ђоровић која је тумачила улогу Бранке .

Пред почетак 22. глумачких свечаности, у малом холу Центра за културу Пожаревац, отворена је изложба фотографија "Петар Краљ, улоге у позоришту и на радију", Музеја позоришне уметности Србије.