7.4.2016. - Говорна мана - Завршно вече

Завршне вечери XXI Глумачких свечаности, у част победника, Народно позориште из Приштине одиграло је представу Говорна мана. 
По одлуци стручног жирија, који је радио у саставу: Рада Ђуричин, Ана Софреновић и проф.др Милован Здравковић најбољи глумац фестивала је Војин Ћетковић (Отело).


Одлука стручног жирија XXI Глумачких свечаности ''Миливоје
Живановић'' које су одржане у Пожаревцу од 2 - 7. априла 2016. године.

Глумачке свечаности 2016. године представиле су многе даровите глумце. И
велики Миливоје Живановић био би поносан због њих. По пропозицијама овог фестивала стручни жири награђивао је по једног глумца из сваке представе:
Павла Јеринића, Милицу Михајиловић, Војина Ћетковића , Бојана Жировића и Љубомира Бандовића.
Само један од њих добија статуету Миливоја Живановића.
Одлука стручног жирија је да ове године то буде сјајни Војин Ћетковић, који је на убедљив, особен начин донео сложени лик Шекспировог Отела.

Стручни жири:
Рада Ђуричин, драмска уметница
Ана Софреновић, драмска уметница
Проф. др Милован Здравковић 


2.4.2016. - У преподневним сатима делегација Центра за културу, глумци позоришта "Миливоје Живановић" и чланови породице положили су цвеће на споменик и гроб Миливоја Живановића. XXI Глумачке свечаности отворио је градоначелник Пожаревца г. Миомир Илић, који је потом предао кључ града председници стручног жирија гђи Ради Ђуричин. Беседу о глумцу говорио је г. Светозар Цветковић. Прве фестивалске вечери наступило је Народно позориште из Београда са представом "Родољупци" у режији Андраша Урбана. Награду жирија публике добила је Нела Михаиловић. По оцени стручног жирија глумац вечери је Павле Јеринић. 


 3.4.2016. - Друге фестивалске вечери позориште "Бошко Буха" извело је представу "Мајстори, мајстори" по тексту Горана Марковића у режији Милана Караџића. Награду публике добио је Зоран Цвијановић за улогу Ћире. Награду стручног жирија добила је Милица Михаиловић за улогу Директорке.


4.4.2016. -У малој сали Центра за културу одржано је вече посвећено дугогодишњем селектору, члану жирија и добитнику награде нашег фестивала, Ђурђији Цветић. 

Треће фестивалске вечери наступило је Југословенско драмско позориште са представом Отело, Виљема Шекспира, у режији Милоша Лолића. Глумац вечери, по избору жирија публике, био је Никола Ђуричко. Стручни жири је за најбољег прогласио Војина Ћетковића.


5.4.2016. - У оквиру пратећих програма XXI Глумачких свечаности одржано је књижевно вече посвећено Властимиру Ђузи Стојиљковићу. Књигу Властимир Ђуза Стојиљковић - Позоришне посланице, приредио је мр Спасоје Ж. Миловановић. Промоцији су присуствовали ученици Политехничке школе Пожаревац и Пожаревачке гимназије.
Четврте фестивалске вечери глумци Атељеа 212 одиграли су представу Пијани, по тексту Ивана Вирипајева, у режији Бориса Лијешевића. По оцени жирија публика награду је добила Марта Бјелица. Стручни жири је за глумца вечери прогласио Бојана Жировића. 


6.4. 2016. - Последње такмичарске вечери, Звездара театар је извео представу Клаустрофобична комедија, по тексту Душана Ковачевића у режији Дарка Бајића. По први пут на овом фестивалу одлуке стручног и жирија публике су се поклопиле и за глумца вечери проглашен је Љубомир Бандовић.