У зајечарском театру данас је потписан протокол о сарадњи између Установе Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић” и Центра за културу из Пожаревца. Протокол су потписали директори две установе Владимир Ђуричић и Галина Павленко Перић.

Тим поводом у изјави за медије Ђуричић је нагласио да је данас потписан протокол са једном од најазначајнијих културних институција у Србији. Бројни фестивали и програми које организују су међу најбољима у Србији и чланови су појединих асоцијација за које је заинтересовано и зајечарско позориште. Изразио је наду да ће ова сарадња бити озбиљна синергија између зајечарске и пожаревачке установе културе, на понос две установе али и градова у којима се налазе. Ђуричић је подсетио да је до сада потписано неколико значајних протокола о сарадњи од којих је последњи између најзападнијег српског позоришта у Бања Луци и најисточнијег српског позоришта у Зајечару.

Директорка Галина Павленко Перић је истакла да је за пожаревачки Центар за културу велика част сарадња са културним институцијама Зајечара и изразила наду да ће сарадња две установе бити успешна у свим сегментима. Не само када је у питању позоришна уметност , већ и у концерној делатности, дечјим програмима, изложбама, промоцијама књига… Иначе, пожаревачки Центар за културу потиписник је споразума о сарадњи са 11 установа културе у Србији и ово је још један значајан дан за Центар за културу из Пожаревца јер је потписан протокол о сарадњи и са зајечарском установом “Зоран Радмиловић”.

Овај протоцол треба да учврсти И прошири већ постојећу сарадњу. Наиме, у оквиру 12.Позоришног фестивала за децу “ЗајеЧАР” данас је на малој сцени Центра за културу у Котлујевцу изведена представа пожаревачког Центра за културу “Миш маус кућа хаус илити Мачак у чизмама”.