Након пет представа, четири такмичарске и једне у част победника, спуштена је завеса на XII Смотру драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић".Позоришни ентузијасти из Малог Црнића, Крњева, Старог Села, Деспотовца и Јагодине показали су своја глумачка умећа још једном показавши да и у малим срединама постоје људи који разумеју, воле и живе за позориште.

Жири који је радио у саставу: Горан Јовановић, критичар, Душан Радовановић, наставник биологије и Тијана Дрндаревић, професор српског језика и књижевности донео је одлуку да за најбољу глумицу фестивала прогласи Милицу Пешић која је тумачила улогу Евице у представи "Покондирена тиква" Дома културе "Влада Марјановић" из Старог Села. Награду је, у име глумице, примио директор Дома културе из Старог Села, Југослав Тодоровић.Жири је за најбољег глумца прогласио Ивана Драгојловића који је тумачио улогу Петра у представи "Сабирни центар" ОАП "Бранислав Нушић" из Малог Црнића.Као и сваке године, најбоља представа са фестивала "Живка Матић" наступиће на затварању фестивала "Миливојев штап и шешир". По одлуци жирија, најбоља представа XИИ Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић" је "Протуве пију чај" по тексту Драгослава Михаиловића, у режији Милана Вељковића, Театра "Ресава" Центра за културу из Деспотовца. Награду је, у име позоришта, примио Александар Ивановић.Награде , уметничке слике - поклон Удружења ликовних стваралаца ''Милена Павловић Барили'' Пожаревац и пригодна Одличја доделила је госпођа Галина Перић, в.д. директорка Центра за културу.Након доделе награда, г. Галина Перић је пригодним говором затворила овогодишњу смотру.
На крају фестивала, у част наградјених, наступило је Градско позориште из Јагодине са представом "Саб(х)рана дела Виљема Шекспира".