XIV Смотра драмских аматера Поморавља и Подунавља
"Живка Матић"

Ове године жири ради у саставу:

 - Александар Волић, редитељ и позоришни педагог

 - Данијела Жуковски, директорка Пожаревачке гимназије

 - Тина Капларевић, директорка Медицинске школе у Пожаревцу

plakat zivka 2021

 

4.12.2021. - Спуштена је завеса на још једну Смотру драмских аматера Поморавља и Подунаља "Живка Матић". Последње вечери смотре наступило је позориште "Драгољуб Милосављевић Гула" КПЦ Петровац на Млави са представом "Не очајавајте никад" у режији Милоша Јагодића. Након представе , жири, који ради у саставу, Александар Волић, Данијела Жуковски и Тина Капларевић, прогласио је Милицу Илић за глумицу вечери, док је глумац вечери Јован Ивковић.
Након доделе вечерњих награда, жири је прогласио и свеукупне победнике фестивала.
Најбоља глумица овогодишње смотре је Милица Илић из позоришта "Драгољуб Милосављевић Гула" КПЦ Петровац на Млави.

Најбољи глумац је Ненад Михајловић Гоја из АП "Жанка Стокић" КЦ "Властимир Павловић Царевац" из Великог Градишта.

Најбоља представа, која ће бити одиграна у част победника, на завршној вечери XVIII Сусрета варошких позоришта Србије "Миливојев штап и шешир" у фебруару 2022. године, је "Не очајавајте никад" у режији Милоша Јагодића, Позоришта "Драгољуб Милосављевић Гула" КПЦ Петровац на Млави.


 3.12.2021. - Четврте фестивалске вечери наступила је Драмска секција КУД-а "Бранко Радичевић" из Божевца са представом "Пази метак" у режији Саше Латиновића. Жири је за глумца вечери прогласио Игора Јовановића.


2.12.2021.- Синоћ су, по први пут на нашем фестивалу, наступили глумци Аматерског позоришта Центра за културу "Драган Кецман" из Кучева, са представом "Каскадер" у режији Ивана Драгојловића. Жири је за глумицу вечери прогласио Весну Раденковић док је глумац вечери Дејан Марковић. Ово двоје глумаца је, заједно са најбољима из прве две представе, у конкуренцији за главне награде фестивала. 


1.12.2021. - Друге вечери фестивала публици су се представили глумци Дома културе "Влада Марјановић" из Старог Села. комадом "ЖОРЖЕТА", у режији Драгана Николића Јордана. Жири, који ради у саставу, Саша Волић, редитељ и позоришни педагог, Данијела Жуковски, директорка Гимназије и Тина Капларевић, директорка Медицинске школе у Пожаревцу, је за глумицу вечери прогласио Милицу Пешић. Глумац вечери је Горан Милановић. 


30.11.2021. - XIV Смотру драмских аматера Поморавља и Подунавља отворио је председник Скупштине Града Пожаревца г. Предраг Мијатовић. Присутнима се, у име домаћина, Центра за културу Пожаревац, обратила директорка гђа Галина Перић.

Прве фестивалске вечери наступило је аматерско позориште "Жанка Стокић" Културног центра "Властимир Павловић Царевац" из Великог Градишта са представом "ПОШТЕНИ ПРОВАЛНИК", по тексту Дариа Фоа, у режији Мирка Јенића.

Жири фестивала, који ради у саставу, г. Александар Волић, редитељ и позоришни педагог, гђа Данијела Жуковски, директорка Пожаревачке гимназије и гђа Тина Капларевић, директорка Медицинске школе у Пожаревцу, прогласио је за глумицу вечери Марину Милићевић, док је глумац вечери Ненад Михајловић Гоја.