ДВАНАЕСТА СМОТРА АМАТЕРСКИХ ПОЗОРИШТА ПОДУНАВЉА И ПОМОРАВЉА
,,ЖИВКА МАТИЋ"
29.11 - 3.12.2019.


29.11. (петак) у 20 сати

ОАП "Бранислав Нушић", Мало Црниће

Д.Ковачевић

САБИРНИ ЦЕНТАР

р. Слободан Ћустић

30.11. (субота) у 20 сати

Аматерско позориште КУД "Обилић", Крњево

Миладин Шеварлић

ЗМАЈ ОД СРБИЈЕ

р. Предраг Живановић

1.12. (недеља) у 20 сати

Дом културе "Влада Марјановић", Старо Село

Ј.С. Поповић

ПОКОНДИРЕНА ТИКВА

р. Дејан Цицмиловић

2.12. (понедељак) у 20 сати

Театар "Ресава", ЦЗК Деспотовац

Драгослав Михаиловић

ПРОТУВЕ ПИЈУ ЧАЈ

р. Милан Вељковић

3.12. (уторак) у 20 сати

Представа у част награђених

Лонг-Сингер-Боргесон

"САБ(Х)РАНА ДЕЛА ВИЉЕМА ШЕКСПИРА"

р. Бранислав Недић


 29.11.2019. - XII Смотру драмских аматера Поморавља и Подунавља отворио је, пригодном беседом, члан Градског већа задужен за невладине организације, културу и информисање г. Дејан Крстић. Прве фестивалске вечери наступило је ОАП "Бранислав Нушић" из Малог Црнића са представом "Сабирни центар" у режији Слободана Ћустића. Жири фестивала који ради у саставу, Горан Јовановић, Дусан Радовановић и Тијана Дрндаревић за глумицу вечери прогласио је Тамару Јовановић за улогу Ангелине. Глумац вечери је Иван Драгојловић који је тумачио улогу Петра.30.11. 2019. - Друге фестивалске вечери наступило је Аматерско позориште КУД "Обилић" из Крњева, са представом "Змај од Србије" по тескту Миладина Шеварлића, у режији Предрага Живановића. Награду за најбољу женску улогу добила је Светлана Пауновић за улоге Кнегиње Милице и Оливере док је награду за најбољег глумца вечери добио Драган Иванковић за улогу Деспота Стефана Лазаревића. 


 1.12.2019. - Треће фестивалске вечери наступило је Аматерско позориште Дома културе "Влада Марјановић" из Старог Села, са представом "Покондирена тиква" по тексту Ј.С. Поповића, у режији Дејана Цицмиловића. Награду за најбољу женску улогу добила је Милица Пешић за улогу Евице док је награду за најбољег глумца вечери добио Горан Милановић за улогу Јохана. 


2.12.2019. - Последње такмичарске вечери фестивала, у госте су нам дошли чланови Театра "Ресава" Центра за културу Деспотовац, са представом "Протуве пију чај" по тексту Драгослава Михаиловића у режији Милана Вељковића. Жири је за глумицу вечери прогласио Лану Стојадиновић за улогу Леле, док је глумац вечери Немања Радивојевић који је тумачио лик Раке. 


 3.12.2019. - Након пет представа, четири такмичарске и једне у част победника, спуштена је завеса на 12. Смотру драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић".Позоришни ентузијасти из Малог Црнића, Крњева, Старог Села, Деспотовца и Јагодине показали су своја глумачка умећа још једном показавши да и у малим срединама постоје људи који разумеју, воле и живе за позориште.Жири који је радио у саставу: Горан Јовановић, критичар, Душан Радовановић, наставник биологије и Тијана Дрндаревић, професор српског језика и књижевности донео је одлуку да за најбољу глумицу фестивала прогласи Милицу Пешић која је тумачила улогу Евице у представи "Покондирена тиква" Дома културе "Влада Марјановић" из Старог Села. Награду је, у име глумице, примио директор Дома културе из Старог Села, Југослав Тодоровић.Жири је за најбољег глумца прогласио Ивана Драгојловића који је тумачио улогу Петра у представи "Сабирни центар" ОАП "Бранислав Нушић" из Малог Црнића.Као и сваке године, најбоља представа са фестивала "Живка Матић" наступиће на затварању фестивала "Миливојев штап и шешир". По одлуци жирија, најбоља представа 12. Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља "Живка Матић" је "Протуве пију чај" по тексту Драгослава Михаиловића, у режији Милана Вељковића, Театра "Ресава" Центра за културу из Деспотовца. Награду је, у име позоришта, примио Александар Ивановић.Награде , уметничке слике - поклон Удружења ликовних стваралаца ''Милена Павловић Барили'' Пожаревац и пригодна Одличја доделила је госпођа Галина Перић, в.д. директорка Центра за културу. Након доделе награда, г. Галина Перић је пригодним говором затворила овогодишњу смотру.На крају фестивала, у част награђених, наступило је Градско позориште из Јагодине са представом "Саб(х)рана дела Виљема Шекспира".